top of page

Sčítání "havěti domácí" Jejda, není toho málo...

Protože máme něco jako "stop stav" našeho zvířectva a počty budou jen "klesat" z důvodu konzumace ;-) (prosím nebojte do jídelníčku nejsou zařazena všechna zvířata), zajímalo mne kolik krků vlastně živíme. Celkový počet chlupatých a pernatých je prosím pěkně 129 kusů!

Příští rok toho bude určitě zase víc, ale jak jsem podotkla, je to jen chvilkový stav a pak následuje doplňování našeho jídelníčku o naprosto dokonalé a zdravé maso ;-) dobře už to nebudu protahovat... jíme jen kuřata a králíky, ostatní by nám ani nechutnalo ;-)

A pokud vás zajímají počty různých našich zvířecích zlatíček, začnu od největších. Dvě holky kobylí, následují tři čévéčka, dvě labrošky a ještě nekonzumní modré andulky v počtu dvou kusů, je to sice páreček, ale prozatím nemám v plánu je rozmnožovat :-) Jeden kocour a jedna kočka. Následně je jeden kus chovného králíka samce jménem Zajoch, a deset chovných samic (každá má jméno, ale je jich přeci jen deset, tak nebudu zdržovat), u nich je různě stará a různě velká králičí drobotina v počtu 53 kusů. Jeden kohout hempšírák a k němu šest slepiček, z toho jsou dvě hybridky a čtyři holky čisté hempšírky. Následuje mnoho kuřat... 20 čistých kuřecích hempšírek, 8 kusů maransek, 17 kusů zdrobnělých wyandotek ( ve třech barevných rázech) a dva kuřecí oříšci. Ty se povedly od hybridek a bohužel mají vajíčka barevně zcela stejná jako hempšírky skončila tedy v líhni spolu s nimi.

No, a jestli se ptáte s jakým druhem zvířecím je největší práce...tak to fakt netuším :-) každý potřebuje něco a část vašeho času a pochopitelně záleží na tom v jakém období právě jsou. Takže opravdu netuším :-)

Na obrázku je kuře wyandotky zdrobnělé stříbrné černě lemované 8 týdnů staré


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page